27 11 2022
srenbs
Home / ALTERNATIVNA KULTURA

ALTERNATIVNA KULTURA

ALTERNATIVNA KULTURA

Mirovne akcije kojima odajemo počast žrtvama je simbolika svake aktivnosti koju UDIK provodi u javnosti. UDIK smatra da je ulica zakon djelovanja u zajednici i da se problemi rješavaju na ulicama – na trgovima svakog grada. Činimo vidljivim nenasilni otpor u svim vidovima diskriminacije; vjerskom, kulturnom, seksualnom i ideološkom pogledu.

U crnini i šutnji, UDIK iskazuje najdublje poštovanje prema ubijenim civilnim žrtvama rata, ali i bol s kojom se cjelokupna zajednica susreće.  Tim činom, UDIK  žrtvama daje snagu, da nisu same, da ima neko da se bori za njihova prava i da će neko za njih stajati na nekom trgu. Putem potpunog priznavanja svih vidova prigovora savjesti mirovnom edukacijom, kampanjama, akcijama građanske neposlušnosti, UDIK zahtijeva demilitarizaciju zajednice.

Aktivisti/kinje UDIK-a šalju jasnu poruku da se UDIK bori za Pravedan mir, ali da će se obratiti i saslušati svaku osobu kojoj je to potrebno prihvatilište u svakom pogledu.

UDIK ne dozvoljava zajednici zaborav niti bilo koji oblik nasilja. On je taj koji „uznemirava“ zajednicu od zaborava i poziva zajednicu na što brže reagovanje. Zahtijevamo odgovornost, suradnju sa MKSJ, Sudom BiH, odgovornost za ratne zločine, otvaranje politike mira, solidarnosti i na taj način permanentno zahtijevamo suočavanje s prošlošću.

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski